Gyereksarok

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 8. rész 2024. április 24.

A „harang-sziréna” után Jack bácsi egy légvédelmi szirénát is megszólaltatott. Ez is nagyon hangos volt. Szinte félelmetesen morgott a terem falai között.

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 7. rész 2024. április 24.

Örömmel látom, hogy nagyon felkészültek vagytok, és magabiztosan tudnátok hívni a központi segélyhívót baj esetén. Nézzétek csak, milyen furcsa, régi telefon van ezen az asztalon! Ilyenen érkeztek be régen a központba a segélyhívások.

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 6. rész 2024. április 24.

A teremben nagyon érdekes eszközök voltak. Az egyik tárlóban több maszk is volt. A róka ezeket nézve inkább gondolt arra, hogy ez itt a Holdra szállás filmes kelléktára, mint arra, hogy ezeket valaha tényleg felvették a tűzoltók.

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 5. rész 2024. április 24.

A rókák többsége ösztönösen fél a tűztől. De ne feledjétek! Félni csak attól lehet, amit nem ismerünk! Ha megismered a tüzet és tudod, hogy bánj vele, hogyan védekezz ellene, vagy épp miként tudod eloltani, akkor már nincs is mitől félned!

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 4. rész 2024. április 24.

Az első, tűzoltási célra kifejlesztett eszközök a vízipuskák voltak. Minél nagyobb volt egy vízipuska, annál több víz fért bele, és annál messzebbre, de nemcsak messzebbre, hanem pontosabban is lehetett vele lőni. De vajon, miért volt ez fontos a tűzoltásnál?

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 3. rész 2024. április 24.

A két kis-róka izgatottan követte Jack bácsit az emeletre egy hosszú lépcsősoron keresztül. A lépcső mellett régi tűzesetek képei sorakoztak. Fent, az első teremben térképek voltak a falon, régi cserépedény és balta maradványok a tárlókban, a terem közepén pedig...

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 2. rész 2024. április 24.

A múzeumról általában minden kis-rókának az jut az eszébe, hogy az egy unalmas hely, mert ott csöndben kell lenni. Nem mondom, hogy Kicsi Jack múzeumában nem voltak szabályok, de ha valaki jól figyelt, akkor itt bizony csoda kincsekre lelhetett.

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 1. rész 2024. április 24.

Te találkoztál már Jack-el, a tűzkalózok vezetőjével? Hogy nem? Azt sem tudod, kik azok a tűzkalózok? A tűzkalózok tengeren túli haramiák. Retteg tőlük minden tűzoltó, mert ezeknek a haramiáknak a tűzoltók tudására fáj a foga..

Kertészkedni jó! (2. rész) 2024. április 09.

A tűzoltók munkája sokszor nehéz, szomorú dolgokat látnak. Ilyenkor leginkább egymással osztják meg az érzéseiket, vagy épp csak csendben hordozzák tovább magukban. De ha lenne egy kis kert a rovarhotel mellé...

Kalandra fel! 2024. március 27.

Töltsd le a Kalandlapot, és gyere el szüleiddel a Tűzoltó Múzeumba, hogy megtaláld a választ a kérdésekre, és megszerezd a tűzoltók tudását te is!

Zsuzsi, a tűzoltólány (1. rész) 2024. március 22.

Tél volt. Nagy pelyhekben hullt a hó, amitől pár órára fehér takaró lepte el a tájat. Zsuzsi egy bögre forró teával állt az iroda ablakában, csodálva az aláhulló pelyheket. Az évszakok közül a tavaszt szerette a legjobban. Nagyon szerette a virágokat, és volt egy kis barátja...