Gyereksarok

Mérd le a tudásod! 2024. július 24.

Töltsd ki a totót és mérd le a tudásod!

Játssz velünk! 2024. július 24.

Játssz velünk, és tanulj te is a tűzvédelem fejlődéséről.

Zsuzsi a tűzoltólány és Vadóc a méhecske kalandjai (4. rész) 2024. június 05.

Fontos, hogy ne csak a jó szándék legyen bennünk, hanem tegyük is meg, amit elhatároztunk. Zsuzsit és Kingát elszántság és lelkesedés tekintetében nem kellett félteni. Ők bizony meg is tették, amit elhatároztak.

Zsuzsi a tűzoltólány és Vadóc a méhecske kalandjai (3. rész) 2024. május 13.

Azt mondják, hogy ha az ember a neki kijelölt úton jár, és a fejében megszületett ötlet nem csupán egy akarat, hanem annál valami sokkal több és nemesebb, egy valódi, szívből jövő szándék, akkor az, visszhangra talál a mindenség lelkében is, és az élet megannyi segítséget küld a megvalósításhoz...

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 8. rész 2024. április 24.

A „harang-sziréna” után Jack bácsi egy légvédelmi szirénát is megszólaltatott. Ez is nagyon hangos volt. Szinte félelmetesen morgott a terem falai között.

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 7. rész 2024. április 24.

Örömmel látom, hogy nagyon felkészültek vagytok, és magabiztosan tudnátok hívni a központi segélyhívót baj esetén. Nézzétek csak, milyen furcsa, régi telefon van ezen az asztalon! Ilyenen érkeztek be régen a központba a segélyhívások.

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 6. rész 2024. április 24.

A teremben nagyon érdekes eszközök voltak. Az egyik tárlóban több maszk is volt. A róka ezeket nézve inkább gondolt arra, hogy ez itt a Holdra szállás filmes kelléktára, mint arra, hogy ezeket valaha tényleg felvették a tűzoltók.

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 5. rész 2024. április 24.

A rókák többsége ösztönösen fél a tűztől. De ne feledjétek! Félni csak attól lehet, amit nem ismerünk! Ha megismered a tüzet és tudod, hogy bánj vele, hogyan védekezz ellene, vagy épp miként tudod eloltani, akkor már nincs is mitől félned!

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 4. rész 2024. április 24.

Az első, tűzoltási célra kifejlesztett eszközök a vízipuskák voltak. Minél nagyobb volt egy vízipuska, annál több víz fért bele, és annál messzebbre, de nemcsak messzebbre, hanem pontosabban is lehetett vele lőni. De vajon, miért volt ez fontos a tűzoltásnál?

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 3. rész 2024. április 24.

A két kis-róka izgatottan követte Jack bácsit az emeletre egy hosszú lépcsősoron keresztül. A lépcső mellett régi tűzesetek képei sorakoztak. Fent, az első teremben térképek voltak a falon, régi cserépedény és balta maradványok a tárlókban, a terem közepén pedig...

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 2. rész 2024. április 24.

A múzeumról általában minden kis-rókának az jut az eszébe, hogy az egy unalmas hely, mert ott csöndben kell lenni. Nem mondom, hogy Kicsi Jack múzeumában nem voltak szabályok, de ha valaki jól figyelt, akkor itt bizony csoda kincsekre lelhetett.

Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 1. rész 2024. április 24.

Te találkoztál már Jack-el, a tűzkalózok vezetőjével? Hogy nem? Azt sem tudod, kik azok a tűzkalózok? A tűzkalózok tengeren túli haramiák. Retteg tőlük minden tűzoltó, mert ezeknek a haramiáknak a tűzoltók tudására fáj a foga..