Segítséggel élőknek

Megközelíthetőség:

Tömegközlekedéssel a 3, 28, 28A, 62, 62A jelzésű villamosokkal valamint a 9, 95, 109, 151, 185, 217 jelzésű alacsonypadlós buszokkal.

A Kőbánya-alsó vasútállomás nem használható akadálymentesen. Csak lépcsőn keresztül lehet megközelíteni a peronokat, az itt közlekedő vasúti kocsik sem akadálymentesek.

Gyalogos megközelítéssel: a járdák burkolata aszfalt, legalább 150 cm szélesek és elkülönített kerékpársávval ellátottak. A kereszteződésekben zebra található, a járdaszegélyek lekerekítettek.

Az épület tulajdonságai:

A múzeum egy épületben található a kőbányai tűzoltósággal, az épületbe a tűzoltó portaszolgálaton keresztül lehet bejutni.

A bejárati ajtó rámpán keresztül közelíthető meg. A bejárati ajtó kézzel nyitható kétszárnyú üvegajtó. A csengő tőle jobbra, 150 cm magasan van.

Az épületen belül a padlózat csúszás- és káprázatmentes. Az ajtók nyílásszélessége nem éri el a 90 cm-t. A múzeumajtó 84 cm széles (teljes 164 cm, aszimmetrikus).  A múzeumot csak lépcsőn keresztül lehet megközelíteni. A lépcsőnél nincsen kapaszkodó kialakítva.

A múzeumban nincsen kialakítva akadálymentes mosdó. A WC-ajtók nyílásszélessége 84 cm, 74 cm, 58 cm (befelé haladva).

A múzeumba, amely az első emeleten található, nem lehet bejutni akadálymentesen, de a tűzoltók készséggel segítenek a feljutásban. A múzeumon belül nincs szintkülönbség.