A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma idén is a Múzeumok Majálisán

2019. május 23. 09:24

2019. május 18-19.

Katasztrófavédelem

A rendezők örömére hömpölygött a tömeg a Nemzeti Múzeum felújított kertjében a Múzeumok Majálisának mindkét napján.

A kiváló alaphangulathoz a programon szereplő Katasztrófavédelem Központi Zenekarának sokszínű játéka is hozzájárult.

Természetesen találkozhattunk számos közismert múzeum sajátos, egyedi bemutatkozásával, könyveivel, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló programjaival, de a többség által kevésbé ismert kiállítóhelyek, emlékházak, helytörténeti kiállítások is bemutatkoztak.

A változékony idő ellenére múzeumunk sátra előtt is állandóan voltak látogatók. A gyerekek ezúttal is szívesen vállalkoztak sisak és- zubbonypróbálásra. Sokszor sort kellett állniuk a sátor előtt azoknak, akik színezni-, vagy játékos feladatokat, életkoruknak megfelelő teszteket szerettek volna kitölteni. A szülők ilyenkor lerogytak egy rövid időre pihenni a sátrunk előtti padokra, a legapróbbak pedig az elemes, csengő-bongó játék tűzoltóautóinkat tologatták szűnni nem akaró lelkesedéssel.

Hasonló sikere volt a XIII. kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó – és Sport Egyesület kazal fecskendőinek. Nem hiányozhattak persze a hajdani kézi tűzoltó készülékek sem, melyekről Kovács Sándor a gyűjtemény tulajdonosa szolgált bőséges információkkal.

Múzeumunk munkatársai készséggel megválaszolták a látogatók változatos kérdéseit, közben felkeltették érdeklődésüket: sokan tettek ígéretet, hogy rövidesen ellátogatnak hozzánk és megtekintik állandó kiállításunkat is.

Katasztrófavédelem
Katasztrófavédelem
Katasztrófavédelem
Katasztrófavédelem