Füsti, Kormi és a Tűzkalózok Múzeuma 1. rész

2024. április 24. 12:41

Te találkoztál már Jack-el, a tűzkalózok vezetőjével? Hogy nem? Azt sem tudod, kik azok a tűzkalózok? A tűzkalózok tengeren túli haramiák. Retteg tőlük minden tűzoltó, mert ezeknek a haramiáknak a tűzoltók tudására fáj a foga..

A Tűzkalóz Múzeum

 

Te találkoztál már Jack-el, a tűzkalózok vezetőjével? Hogy nem? Azt sem tudod, kik azok a tűzkalózok? Na, akkor gyere, ülj ide mellém, és elmesélem neked!

A tűzkalózok tengeren túli haramiák. Retteg tőlük minden tűzoltó, mert ezeknek a haramiáknak a tűzoltók tudására fáj a foga. A legenda szerint a tűzkalózok csodaszép vörös bundája csak e tudástól ragyoghat oly fényesen, hogy még a nap is elbújik a felhők mögé, ha meglátja.

Védekezni ellenük lehetetlenség, hiszen a tűzkalózok a tűzrókák nemzetségéből származnak. Ravaszak, gyorsak és nem félnek semmitől. 

Minden évben egyszer hajóra szállnak és a Tűz-tengeren végighajózva, szigetről-szigetre járva megszerzik minden kérdésükre a választ, hogy fenntartsák bundájuk színének ragyogását. Vezetőjük, Jack, fél szemét még suhanc korában veszítette el egy ádáz Tűz-tengeri csatában.

Kalóz Jack ma már öreg róka. Bejárta Tűz-tenger összes szigetét és bármerre járt, onnan mindig hozott haza valamit kedvenc ükunokájának, Kicsi Jack-neak. Kicsi Jack nagyon szerette kalóz ükapját és a történeteket, amiket mesélt. Amikor már iskolás volt, fogott egy füzetet és sorra fel is jegyezte mindet, ami ajándékot pedig kapott, gondosan összegyűjtötte. Először a szobája egy polcán, majd a szobája egy szekrényében, majd a padláson, de végül a padlás is kevésnek bizonyult, ezért Kicsi Jack vásárolt egy házat, és megnyitotta a világ első és egyetlen Tűzkalóz Múzeumát. Ez volt a neve, ezért a szó eleji betűket, nagybetűvel kellett írni.

Kicsi Jack már gyerekkorában is nagyon szerette a történelmet és a tűzoltók munkáját, de még inkább a tűzkalózok kalandos életét. Azonban tengeri beteg volt, így nem vágyott hajóra szállni. Azt meghagyta a vén martalócoknak. Ő inkább tanult, olvasta a könyveket, egyetemre járt és történész lett belőle. Hivatalos tűzkalóz-történet kutató. Amikor pedig egy kis-róka betért hozzá a múzeumba, épp úgy mesélt neki a múzeum falai közt rejlő emlékekről, mint ahogy ükapja mesélt neki kalandozásairól.

Jarabin Kinga