Hatvan éves a múzeum – emlékkiállítás és nemzetközi tudományos konferencia

A Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács, a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében emlékkiállítást rendez, valamint nemzetközi szakmai konferenciát tart november 16-án a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma fennállásának hatvanadik évfordulója alkalmából, a Duna Palotában.

„A rendvédelmi és műszaki muzeológia aktuális kérdései” című konferencia fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A tudományos konferencián résztvevők előadásokat hallgathatnak meg a többi között a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának terveiről, a szakmúzeumok helyzetéről, oktatásban betöltött szerepéről, a jelenlévők megismerkedhetnek a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum tevékenységével, valamint az osztrák rendészeti, szakmai muzeológia aktualitásaival is.

A kiállítást a Duna Palota Falk Miksa termében dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója nyitja meg. A kiállítás egy héten keresztül, 2015. november 16. és 22. között tekinthető meg.