Török csoport látogatása

2024. július 15. 08:21

Török diákokból álló csoport látogatta meg múzeumunkat, akik a játékos tárlatvezetés után a Gróf Széchenyi Ödön Emlékkertben rózsát is ültettek.

Múzeumunk folyamatosan törekszik a nemzetközi kapcsolatok ápolására, így nagyon örültünk, amikor pár héttel ezelőtt megkeresés érkezett hozzánk, melyben a török-magyar kultúrális évadhoz kapcsolódóan, török diákok látogatását jelezték. 

Ennek a látogatásnak ma jött el a napja. A Pendikből érkezett diákokat és kíséretüket múzeumunk igazgatója, Dr. Berki Imre fogadta. A csoportot elkísérte Vinczek György, Kispest alpolgármestere, Dr. Bernát Péter, Kispest kabinetfőnöke, Dillioglu Mustafa, a Maarif Alapítvány magyarországi igazgatója, Gróf Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Ödön alapítvány elnöke és Szilágyi István, nyugalmazott tűzoltó alezredes.

A tárlatvezetés után a tizenéves diákok kipróbálhatták az erre az alkalomra készült Széchenyi Ödön totót, melyet örömmel töltöttek ki. Ezt követően megtekintették a múzeum épülete mellett, még kialakítás alatt álló, Gróf Széchenyi Ödön Emlékkertet, amelyet intézményünk a X. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággqal együttműködve tervez és valósít meg.

Nagy örömmel fogadtuk, hogy a látogatás emlékére, a török-magyar kapcsolatok ápolásának, virágzásának szimbolizálására, kertünk 3 tő rózsával gyarapodott, melyek azon nyomban beültetésre is kerültek.