Múzeumok Éjszakája a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában is

2023. június 19. 15:20

Milyen volt egy tűzoltófecskendő száz éve? Hogyan dolgoztak a múlt századi hősök? A katasztrófavédelem múzeumának exkluzív programján megtekinthetők a katasztrófavédelem rejtett kincsei, és előgurul rejtekhelyéről az 1924-ben gyártott Rába fecskendő is.

Sok más kiállítóhely mellett június 24-én szélesre tárja kapuit a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is. A Múzeumok éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz huszonhat hónapnyi felújítási, modernizálási munkálatok után csatlakozik ismét az intézmény, amely ezen a napon különleges időutazásra invitálja az érdeklődőket. 

Délután öt órakor a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának koncertje nyitja meg a rendezvényt. Az új állandó kiállítást tárlatvezetéssel járhatják be az érdeklődők. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság interaktív bemutatóin a gyerekek beöltözhetnek tűzoltónak, puttonyfecskendővel elolthatják a tálcában égő tüzet, valamint megismerhetik a tűzjelzők, szén-monoxid-érzékelők jelzését is.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mentőkutyás szolgálatának bemutatója révén megismerhetik azt a sokrétű munkát, amelyet a négylábúak végeznek szakavatott kiképzőik segítségével.

A tűzoltókészülékek történetéről, működéséről Kovács Sándor magángyűjtő értő tolmácsolásában tájékozódhatnak.

A rendezvényről további részletek a program honlapján érhetők el.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a tizedik kerületben, a Martinovics tér 12-es szám alatt várja látogatóit.

Fotó: Molnár Máté KOK