Ne égess! 13. rajzpályázat

2019. november 26. 15:33

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizenharmadik alkalommal hirdet rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A rajzpályázatot az előző évekhez hasonlóan két korcsoport számára hirdetjük meg.

Ne égess! – Játék a múzeummal

Pályázati felhívás

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizenharmadik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A rajzpályázatot az előző évekhez hasonlóan két korcsoport számára hirdetjük meg.

Idén különleges aktualitása van a versenynek, mivel 150 éve alakult meg az első tűzoltóság Budapesten. A feladat is ehhez kapcsolódik, így az alsó- és felső tagozatos diákok esetében is azt várjuk, rajzaikban azt ábrázolják, elképzelésük szerint milyen lehetett a régmúlt tűzoltása, illetve miként változhat az majd a jövőben. Természetesen szívesen fogadjuk a jelenkorról szóló alkotásokat is.  A pályázat címe: „Múlt, jelen, jövő a tűzoltásban”. Ez felölelheti a tűzoltók munkáját, vagy a katasztrófavédelem tevékenységével összefüggő bármely egyéb fantáziadús ötletet.

A pályaműveket A4-es vagy A3-as rajzlapokon ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott illetve 3D-s képek, valamint szabadon választott technikával stb. formában várjuk. Emellett idén is szívesen látunk kisplasztikákat - agyag vagy akár só-liszt alapú alkotásokat – de érmékkel, dísztárgyakkal is lehet pályázni.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól. Az alkotásokat – a rajzpályázathoz hasonlóan – „Múlt, jelen, jövő a tűzoltásban címmel várjuk. A műfaj szabadon választott, a témába vágó írások elbeszélések, versek, mesék, fantasyk, stb. formájában is készülhetnek.

Terjedelmük ne legyen több három oldalnál!

A cél mindkét műfaj esetben az, hogy a fiatalok megmutassák elképzeléseiket, gondolataikat, bemutassák képességeiket, ügyességüket és szárnyaló fantáziájukat.

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály és a felkészítő megjelölésével - postai úton vagy személyesen juttassák el a múzeum címére: 1105 Budapest, Martinovics tér 12. Elérhetőségként e-mail címet és/vagy telefonszámot is kérünk! A beküldési határidő: 2020. január 31. (péntek)

A kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk. A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, akik ezután megtekinthetik a múzeum gyűjteményét, és közelebbről megismerkedhetnek a tűzoltók életével és munkájával. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre az alábbi elérhetőségeken válaszolunk:          

T: 06-1 261-35-86; 

E-mail: xbx.zhmrhz@xngirq.tbi.uh