Lánglovagok ismertetik majd a tűzoltó tárlatot

2021. november 11.

Ki ismerné jobban a tűzoltáshoz használandó szaktechnikai eszközöket, mint maguk a tűzoltók?

Ki ismerné jobban a tűzoltáshoz használandó szaktechnikai eszközöket, mint maguk a tűzoltók? Ez volt az elsődleges koncepciója azon megállapodásnak, melyet 2021. november 9-én írtak alá Szekszárdon, a Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Megóvás és ismeretátadás a cél

Dr. Berki Imre a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának Igazgatója, Dr. Farkas István Gergő a Völgységi Múzeum Igazgatója és Miklós Roland, a Bonyhádi Önkéntes Közhasznú Tűzoltó Egyesület elnöke írta alá azt az együttműködési megállapodást, mely reményeik szerint új, fiatalos lendületet ad a Bonyhádi Völgységi Múzeum tárlatának.

Megyei igazgatóként örülök annak, hogy végre egy olyan együttműködés jöhet létre, amely azt fogja garantálni, hogy a Múzeumban működő, Tűzoltóságot bemutató, a hagyományőrzést továbbra is garantáló, ifjúságnevelést célzó projekt megfelelő kezekben, megfelelő figyelemmel és megfelelő szakértelemmel kerül megvalósításra.

– mondta Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Együttműködés Bonyhádon

Lánglovagok fognak tárlatot vezetni

A Múzeumban olyan gyűjtemény kapott helyet, mint a tűzoltók életét bemutató szerkocsik, vagy különböző szaktechnikai eszközök, melyeket gondozni kell és megőrizni az utókor számára. Az egyesület vállalta a gondozást, segíti a gyűjtemény karbantartását és be is mutatja a nagyközönség számára. Tűzoltók fogják kísérni a látogatókat, megismertetik őket az eszközökkel, így első kézből értesülhetnek az eszközök használatáról, közelebb hozva a lakosságot ehhez a szép szakmához.

Köszönöm a Völgység Múzeumnak az eddigi együttműködést, melyet most szeretnénk megerősíteni és újabb lökést adni neki. Mint Országos Szakmúzeum fő feladatunk az, hogy segítsük az ilyen kezdeményezéseket, a helyi Tűzoltó gyűjteményeknek a megerősítését, létrejöttét. Itt a 80-as évek óta egy nagyon komoly Tűzoltó gyűjtemény van, amit a Völgység Múzeum működtet és ebbe a rendszerbe tudott belépni egy új, fiatalos látásmód, egy olyan civil segítség, mellyel élővé lehet tenni ezt a Múzeumot, gyűjteményt.

– tájékoztatott Dr. Berki Imre a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeum és a Völgységi múzeum szakmai irányítása mellett a helyi önkéntes tűzoltók bevonásával még több embert be tudnak majd vonzani a múzeumba, főleg a gyerekeket szeretnék meghódítani, hogy kedvet csináljanak nekik a tűzoltósághoz, a tűzoltó léthez.

Együttműködés Bonyhádon

A cikk forrása: Szekszárdi Hírek