Hírek


Filmklub 2019. február 26.
2019. március 01. 09:54
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Videó Csoportja 2018. évi munkájának bemutatása

Egy kamera, és aki- vagy ami mögötte van

Nagy érdeklődés övezte a februári Filmklubunk programját. Kisdi Máté tűzoltó főhadnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a 2018-ban Budapesten történt, nagy médiaérdeklődésre okot adó eseményeken keresztül mutatta be a fővárosi Videó Csoport áldozatos munkáját.

A káresetek látványos összefoglaló kisfilmjét követően a „TŰZKAMERA” segítségével a különböző állatmentési akciókba is betekintést nyerhettünk. nem véletlenül volt két millió megtekintése a BM OKF facebook oldalán futó, a péceli Csunya tó jegéről mentett labrador kutyás videónak, amit Dudás Tamás készített. De Czétényi Balázs macskamentő filmje, vagy Schultz László gyáli kutyamentése is hasonló érzelmi megnyilvánulásokat generált a közönség soraiban. Előadónk kiváló kommunikációs képességének köszönhetően még a szárazabb statisztikai adatok elemzése is érdekesebbnek tűnt, az elmúlt évben 479 esethez kaptak riasztást, 233 videó, 414 fotóalbum és 38 szervezeti kisfilm lett feltöltve a BM OKF által működtetett médiaszerverre.

A IV-es és V-ös riasztási fokozatú tűzesetek és a műszaki mentések bemutatásával megismerhettük a munka legveszélyesebb elemeit, az oltás és mentés nehézségeit. De szó esett arról a társszervekkel való széleskörű együttműködésről is, amelybe többek között beletartozik az önkéntesekkel való kapcsolat is. Logikusan került levezetésre hogyan lesz egy hírből - hír, a különböző kommunikációs csatornák segítségével és felhasználásával, valamint mennyiben járul ez hozzá a katasztrófavédelmi szakemberek és tűzoltók munkájának imázsához.

Vissza