Hírek


A Ne égess! pályázatunk díjkiosztó ünnepsége
2019. február 25. 11:31
2019. február 18.

AZ ÉN TŰZOLTÓ MÚZEUMOM, díjátadó ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában

A Ne égess! pályázatunkra idén is több száz alkotás érkezett. A rendezvényt először 2006. szeptember közepén hirdettük meg. Mint akkor, most is a 12. alkalommal az ország minden szegletéből érkeztek pályamunkák.

Az alsó és felső tagozatos diákok esetében egyaránt arra voltunk kíváncsiak, milyennek képzelik el, milyennek szeretnék látni a jelen tűzoltó múzeumát, ezért a pályázat címe „AZ ÉN TŰZOLTÓ MÚZEUMOM” volt. Az alkotások A4-es és A3-as rajzlapokon érkeztek és a művészi repertoár teljes palettáját felvonultatták. Nagy örömünkre szolgált, hogy idén jó néhány rendkívül fantázia gazdag, remek kivitelű makett és kisplasztika is érkezett.

Dr. Berki Imre múzeumigazgató megnyitó beszédében áttekintetést adott a pályázat történetéről. Méltatta a beérkezett pályaműveket, melyek ihletet adtak a Múzeum PR és marketing tevékenységének új irányaihoz. Megköszönte a kis művészek munkáit, szüleik és tanáraik támogatását.

Ezt követően Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat és Növénykert szóvivője, majd R. Takács Richárd, a Center Színház igazgatója, a pályázat évek óta lelkesen támogató szponzorai tartották meg köszöntő beszédüket. Kiemelve a tűzoltósághoz fűződő kapcsolatukat.

Szász György a Képző-és Iparművészeti Szakközépiskola tanára a pályázatot elbíráló zsűri elnöke értékelte és méltatta a beérkezett alkotásokat.

Majd következett a várva várt díjátadás.

A díjakat átadta Dr. Horváth Jenő tű. ezredes a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi és Kéményseprő-Ipari Szabályozási Főosztály vezetője, Dr. Nagyné Dr. Rácz Edina tű. őrnagy a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ hivatalvezetője, Géczi Béla tű. ezredes a Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Horváth Lajos tű. őrnagy, a X. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat és Növénykert szóvivője, R. Takács Richárd, a Center Színház igazgatója és Szász György a Képző-és Iparművészeti Szakközépiskola tanára a zsűri elnöke.

Az ünnepélyes díjkiosztót követően a gyerekek Vargáné Galambos Éva múzeumpedagógus vezetésével játékos tárlatvezetés keretében ismerték meg a múzeum kiállításait. A felnőtteknek Peterman József Attila nyá. tű. ezredes úr mutatta be a tűzvédelem fejlődését termeinken keresztül, majd a tűzoltó szertár megtekintésére is lehetőség nyílt.

Élményekben és ajándékokban gazdagon tértek haza a kis művészek, akiknek alkotásai 2019 májusáig megtekinthetőek a Múzeumban.

Vissza