Hírek


Ne égess! 12.
2018. november 26. 12:15
Ne égess! 12. pályázati felhívás

Játék a múzeummal

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizenkettedik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel.

A rajzpályázatot az előző évekhez hasonlóan két korcsoport számára hirdetjük meg.

Az alsó- és felső tagozatos diákok esetében „AZ ÉN TŰZOLTÓ MÚZEUMOM” címmel várjuk az alkotásokat. Örökítsétek meg, ami fontos számotokra a múzeum gyűjteményének létrehozásával kapcsolatosan illetve hogyan képzelitek el a múzeumi termek megjelenítését. Legyen az tűzoltó, vagy katasztrófavédelmi témával összefüggő különleges építészeti, vagy kulturális érték, technikai vívmány illetőleg kiemelkedő személyiség. A pályaműveket A4-es vagy A3-as rajzlapokon ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott illetve 3D-s képek, valamint szabadon választott technikával stb. formában várjuk. Az újdonság, hogy emellett kisplasztikákkal - agyag vagy akár só-liszt alapú alkotásokkal – érmékkel, dísztárgyakkal is pályázhattok a témához kapcsolódóan.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól. „AZ ÉN TŰZOLTÓ MÚZEUMOM” címmel várunk irodalmi alkotásokat. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek / vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb. /

Terjedelmük ne legyen több három oldalnál!

A cél mindkét esetben, hogy a fiatalok megmutassák a saját elképzeléseiket, gondolataikat, bemutassák képességeiket, ügyességüket és szárnyaló fantáziájukat.

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály és a felkészítő megjelölésével - postai úton vagy személyesen juttassák el a múzeum címére: 1105 Budapest, Martinovics tér 12. Elérhetőségként e-mail címet és/vagy telefonszámot is kérünk! A beküldési határidő: 2019. január 25 (péntek)

A kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk. A győzteseket és helyezetteket február végén, ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, akik ezután megtekinthetik a múzeum gyűjteményét, és közelebbről megismerkedhetnek a tűzoltók életével és munkájával. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre az alábbi elérhetőségeken válaszolunk: 

T: 06-1 261-35-86

E-mail: kok.muzeum@katved.gov.hu

Vissza