Hírek


Az októberi Filmklub programja
2018. október 16. 15:27
Bemutatkozik a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ az intézmény fennállásának 70. évfordulója alkalmából 2018. október 30-án 17.00 órakor a Filmklub programjában

Előadók: Diriczi Miklós tű. ezredes és Dr. Berki Imre múzeumigazgató

A szervezetszerű hazai tűzoltó mozgalom a szakmai képzés fontosságát születése pillanatában felismerte. Az 1870-ben megalakult Magyar Országos Tűzoltó Szövetség egyik alapvető célkitűzéseként fogalmazta meg az egységes tűzoltóképzés megszervezését.

1948-ban indult útjára az intézményi tűzoltóképzés innen számítjuk ennek hét évtizedes történetét.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ a magyar társadalom, a magyar katasztrófavédelem szerves része, annak nélkülözhetetlen alapja, helyet kap benne tűzoltó, polgári védelmi szakember, katasztrófaelhárító. Az elmúlt évek változásai ugyanúgy érintették, mint a szakma egészét, de mindezek mellett, ami mindig szilárdan megmaradt az a szakma iránti vitathatatlan tisztelet és elismerés.

Filmklubunk programjának apropóját tehát ennek a hét évtizednek az ünneplése adja, érdekessége, hogy a történész, valamint az intézmény elmúlt több mint harminc évét belülről ismerő vezető szemszögéből ismerhetjük meg azt.

A programmal szeretnénk köszönetet mondani és tisztelegni az intézmény és jogelőd szervezeteinél dolgozó és tanuló volt és jelenlegi kollégák előtt.

Programunkra szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

 

 

Vissza