Hírek


CTIF ülés 2018.10.02 - 10.05. között
2018. október 08. 14:06
CTIF történeti bizottsági ülés Németországban

 

Magyarország képviseletében Dr. Berki Imre a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának Igazgatója vett részt a CTIF Tűzoltóságok és CTIF Történeti, Múzeumi és Dokumentációs Bizottság ülésén a németországi Cellében.

2018. október 3-án a CTIF Tűzoltóságok és CTIF Történeti, Múzeumi és Dokumentációs Bizottság tartotta meg éves ülését. A tagországok képviselői előtt számolt be a bizottság elnöke az elmúlt időszakban végzett munkájáról, a résztvevők meghatározták a következő időszak feladatait, a bizottság és a munkacsoport kapcsolatát, a 2019-es ülés helyszínét az ausztriai Tullm-ot.

2018. október 4-én egész napos plenáris ülésen a munkacsoport tagjai kilenc ország több mint száz küldötte képviseltette magát. Az előadások a tűzoltóság történetében jelentőset alkotó személyiségeket mutatták be. A témában megjelent publikációkat tanulmánykötet formájában is megjelentették.

Másnap érdekes történelmi tűzoltó bemutatón vettünk részt, ahol felelevenítették, újra játszották a városháza tüzének oltását korabeli technikai eszközök és tűzoltási módszerek segítségével.

Hasznos és tartalmas programokon mélytettük el szakmai ismereteinket, kapcsolatainkat, és öregbítettük hazánk hírnevét.

 

 

Vissza