Hírek


A szeptemberi Filmklub programja
2018. szeptember 17. 09:06
Megemlékezés Dr. Pataky Iván életútjáról, polgári védelmi és tudományos tevékenységéről és tallózás a Vonakodó Szövetséges c. könyvében 2018. szeptember 25-én 17.00 órakor a Filmklub programjában Előadó: Csatai István nyá. pv. alezredes

Dr. Pataky Iván 1960-ban került a polgári védelem szakterületére. 1985-ig, nyugállományba vonulásáig, majd utána az MPVSZ alelnökeként, a polgári védelmi szakterületen végzett kiemelkedő szakmai és tudományos tevékenységet. Méltó helyen és körülmények között szeretnénk a polgári védelemért dolgozó kiváló szakember és tudományos munkatárs emlékét ápolni és megőrizni az utókor számára. Több könyve jelent meg, többek között társszerzőként (Sárhidai Gyula, Rozsos László) Légi háború Magyarország felett. 1992-ben A Magyar Polgári Védelem (légoltalom) története 1935-1992. A Magyar Néphadsereg Csehszlovákia 1968-as megszállásában való közreműködését könyv alakban is összefoglalta és a Vonakodó Szövetséges címmel megjelentette.

Úttörő munkát végzett, hiszen e téma tudományos feldolgozását és könyvként történő kiadatását elsőként végezte el. Nem politikai és katonai szenzációk gyűjteménye. A könyv bemutatásának apropóját az esemény félévszázados múltja adja, a hallgatónak pedig megadatik az a lehetőség, hogy az előadás végén saját maga vonja le a következtetéseket.

Programunkra szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Vissza