Hírek


XI. Kőbányai Rendvédelmi Nap
2018. szeptember 06. 07:58
XI. Kőbányai Rendvédelmi Nap az Óhegy parkban

Kánikula, frissítő zápor és rengeteg színvonalas program fogadta a XI. Kőbányai Rendvédelmi Nap látogatóit szeptember első szombatján.

Az érkezőket a Készenléti Rendőrség Zenekara és az MH Vitéz Szurmay Sándor BHD Központi Zenekara köszöntötte. A megnyitót követően a népes közönséget az előző évekhez hasonlóan katonai testnevelés, mentőhelikopter landolása, közelharc és kutyás járőr bemutató, a Budapesti Fegyház és Börtön műveleti csoportjának bemutatója, valamint a Készenléti Rendőrség lovas rendőrök bemutatója várta. Sajnos az égen gyülekező sötét esőfelhők miatt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat tűzoltási bemutatója elmaradt. De jelentős érdeklődés kísérte az emelőkosaras szer, a füstsátor, a gyermekeknek a tűzoltás és a habképző medence kipróbálását is.

Az eseményhez hagyományosan a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is csatalakozott.

Vendégeink szűnni nem akaró kíváncsisággal fogadták a tűzvédelem történetét bemutató molinóinkat és Kovács Sándor régi, kézi tűzoltó készülék gyűjteményéből rögtönzött kiállítását. A kisgyermekek rajzos feladatokat oldottak meg, vagy lelkesen színeztek különböző tűzoltó motívumokat. A debreceni diáktűzoltók hagyományait követve a gerundium megemelése és vízszintes kitartása komoly erőpróbát jelentett az arra vállalkozóknak. A próbát sikeresen teljesítők díszes oklevélben részesültek. Nagy sikere volt a tűzoltó sisakoknak és zubbonyoknak is, melyeket fáradhatatlanul próbáltak ifjú látogatóink.

A változékony idő ellenére végig lankadatlan érdeklődés kísérte a látványos eseményt. A Kőbányai Rendvédelmi Napon a lakosság játszva, szórakozva ismerhette meg a rendvédelmi szervek összetett és felelősségteljes munkáját.

Vissza