Hírek


Somorjai kiállítás
2018. június 28. 10:29
Tűzoltó technikai és tűzoltó történelmi kiállítás Somorján

Somorján mutatkozott be a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

2018. június 22-én és 23-án negyedik alkalommal került megrendezésre szlovákiai Somorja városába az  „Így oltották a tüzet elődeink” című nemzetközi tűzoltó technikai és tűzoltó történelmi kiállítás Somorja város központjában és a Körtvélyesi víztározónál Somorja Város Önkormányzatának, a Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltó Szövetség főtitkárának és a Szlovák Köztársaság Tűzoltó- és Mentőtestület elnökének védnöksége alatt.

A kiállításon főleg az 1880 és 1950 között gyártott, illetve használt tűzoltó felszerelést és tűzoltótechnikát mutatták be. A kiállított darabokkal mindkét nap bemutatókat is tartottak. A kiállítás további érdekessége, volt a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának kihelyezett kiállítása a Somorjai Városi Művelődési Központ előcsarnokában, mely a „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” nevet viselte.

A kiállítást megnyitóján részt vett Berényi József a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnöke; Bárdos Gábor, Somorja város polgármestere; Orosz Csaba alpolgármester; Ürge Lajos, a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület parancsnoka. Polgármester úr megnyitójában megköszönte és méltatta a kiállítást, a szlovák és a magyar tűzoltók együttműködését. Dr. Berki Imre múzeumigazgató történelmi szempontból közelítette meg a két nép együttműködését, gróf Széchényi Ödön életpályájának tükrében.

A kiállítás a nagy érdeklődésre való tekintettel 2018. június 25-én délig volt megtekinthető.

Vissza