Hírek


Vörsi kiállítóhely
2017. október 24. 09:03
Kiállítóhely

Ismét tető alatt a vörsi kiállítóhely

 

1983-ban nyílt meg a Somogy megyei Vörs község felújított tűzoltószertárában az akkori Tűzoltó Múzeum első vidéki állandó kiállítása. 2017 februárjában a rossz időjárás következtében megrongálódott a Tűzoltó kiállítóhely pavilonjának teteje. Itt olyan ritkaságok láthatók, mint a Mátrai gyár lóvontatású létrája, gőzfecskendő, a szegedi Köhler motorosszer, Seltenhofer gyártású süllyesztett medence és kocsifecskendő, előkocsis mozdonyfecskendő és Tarnóczy - féle "falusi fecskendő".

A muzeális szerek állagmegóvása érdekében a tetőn tátongó lyuk ideiglenesen - a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság segítségével – lefóliázásra került.

Az épület hiába volt biztosítva, a javítatásra csak minimális összeget állapított meg a biztosító, ami nem fedezte a helyreállítás költségeit. A kiállítóhely felújítására Vörs Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához a Kubinyi Ágoston program keretében. A sikeres pályázattal 1,7 millió forint támogatásban részesültek. Az így rendelkezésre álló összegből 2017. október 18-án a tető felújítása teljesen elkészült.

 

 

 

Vissza