Hírek


Tíz éves évfordulóját ünnepelte a kőbányai Rendvédelmi Napok
2017. szeptember 05. 12:01
Idén, a jubileum alkalmából először két naposra tervezték, majd rendezték meg a Kőbányai Rendvédelmi Napokat.

Sajnos az időjárás nem méltányolta az eseményt, mivel vasárnap többször is erős esőzések zavarták meg az izgalmas programokat.

Az eseményhez - az elmúlt évekhez hasonlóan - a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is csatlakozott. A számára kijelölt sátrat a tűzoltóság története legnevesebb személyiségeinek,  illetve korabeli kézi tűzoltó készülékek képei díszítették. Ez utóbbiakat természetben is megcsodálhattak a kíváncsiskodók, mivel Kovács Sándor ide is elhozta gyűjteményének legérdekesebb darabjait. Az érdeklődőknek beszámoltunk a közelben elhelyezkedő múzeum értékeiről, és igyekeztünk rávenni őket, hogy teljes kiállításunkat is megtekintsék. A nagyobb gyerekek és felnőttek tűzvédelmi teszteket tölthettek ki, a kisebbek rajzos ügyességi feladványokat oldottak meg. Szombatra a rendvédelmi dolgozók és családtagjai számára virtusvetélkedőt és főzőversenyt szerveztek, valamint a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet jóvoltából lehetőség nyílt egy börtönlátogatásra is, ahova rabomobillal szállították az érdeklődőket. Emellett kutyás bemutatót tekinthettek meg a nézők, és a Nagyszínpadon is folyamatosan zajlottak az események. Az egyes szervezetek pedig saját sátruknál igyekeztek tájékoztatni, szórakoztatni a közönséget, emellett a gyerekek és felnőttek tüzet olthattak, a Sztanek Alapítvány füstsátrát légzőkészülékkel próbálhatták ki a kíváncsiskodók, de – a teljesség igénye nélkül - hatalmas arzenállal jelentek meg a mentősök, katonai szervezetek, a rendőrség, a Magyar Vöröskereszt, de a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat, vegyvédelmiek, az Óhegy Polgárőrség, a Budapest Fegyház és Börtön, a Kőbánya Közbiztonságáért Köz- alapítvány, a reptéri rendőr-igazgatóság, valamint a TEK is részt vettek az eseményen.

Sajnos vasárnap a programot az eső alaposan megzavarta, így a múzeum sátránál sem volt tolongás. Az érkezőket hagyományosan a Készenléti Rendőrség zenekarának műsora fogadta, majd a Nagyszínpadon megtartották az esemény ünnepélyes megnyitóját, ahol Kovács Róbert kerületi polgármester mondott ünnepi beszédet.

Amikor nem esett éppen, folyamatosan zajlottak az események, melyek közül nagy sikert aratott a katonai testnevelés- és közelharc bemutató, no meg a gyepshow. Nagy várakozás előzte meg a mentőhelikopter érkezését, mely késett egy éles esemény miatt, de erről igazán nem tehettek a szervezők. Délután komoly látogatósereg kísérte figyelemmel a X. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltási bemutatóját.

A színvonalas rendezvényt az eső ellenére is nagyon sokan látogatták meg, melynek nyilvánvaló célja volt, hogy a lakosság játékosan, illetve szórakozva tájékozódhasson a rendvédelmi szervek felelősségteljes munkájáról.

 

 

Vissza