Hírek


Bemutatkozott a Rendőrmúzeum
2017. június 02. 10:01
A Rendőrmúzeum két munkatársa Daka Béla nyá. rendőr alezredes, és Androvicz Gábor muzeológus tartott előadást a múzeum májusi, - a szezon utolsó - Filmklubjában.

Ennek keretében a fiatalabb szakember intézményük múltját mutatta be, beszélt annak többszöri átalakulásáról. A nézők korabeli képek segítségével ismerhették meg az adott korszak legkülönlegesebb bűnelkövető eszközeit, a leghírhedtebb banditákat, gonosztevőket. A szakember beszélt a jelenkor múzeumáról, felszereltségéről, programjairól, működéséről, és persze szó esett legnépszerűbb „kiállítási tárgyukról”, Kántor kutyáról, „akiről” elmondták, hogy nem csak a róla készült filmben, hanem a valóságban is megmentette gazdája életét és több mint ezeregyszáz kilométert tett meg bevetései során. A másik szakértő vendég számos érdekes tárggyal lepte meg a közönséget, így kézről- kézre adhatták és közelebbről is megtekinthettek bilincset, gumibotot, golyóállómellényt, sisakokat, de betörők által készített speciális kabátot is, melynek belső felében a kulcskirály által is irigylendő mennyiségű kulcs volt biztosítótűvel rögzítve a zárak „szakszerű” nyitásához.

Mindezek végeztével két hatvanas évekbeli, bűnmegelőzési céllal készült filmet vetítettek le - az emberi hiszékenységről, valamint hogy a közlekedési szabályokat lóval is be kell tartani -, melyek mai szemmel nézve, a kellő tanulságokat levonva is nagy derültséget keltettek a nézők körében.

 

A Filmklub valamennyi látogatójának kellemes pihenést, jó nyaralást kívánunk!

 

 

Vissza