Hírek


Ne égess!10. – Jubileumi rajz-és irodalmi pályázat - Játék a múzeummal
2016. november 29. 08:39
A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizedik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára

A jubileumi pályázat versenykiírása lehetőséget ad arra, hogy a diákok szabadon alkothassanak a múlt, a jelen vagy akár az általuk jövőben elképzelt, tűzzel kapcsolatos tárgyakról, eseményekről.

A versenyt idén is két korcsoport számára hirdetjük meg.

A felső tagozatos diákok esetében arra vagyunk kíváncsiak, milyennek látják, képzelik el a múlt, a jelen, vagy a jövő tűzoltását, tűzoltóját, munkájukat. Nevezhetnek katasztrófákhoz (földrengés, árvíz, vihar, vegyi baleset) és annak elhárításáról szóló művekkel is. (ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott képek stb.)

 Az alsó tagozatosoktól bármilyen tűzeset, katasztrófa feldolgozását várjuk, de ha kedvet kapnak a múltban kutakodni, vagy a jövőbe pillantani, szívesen fogadjuk tőlük is a felsősökéhez hasonló megoldásokat.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, melyre ezúttal „Tűzoltó történetek” címmel várunk alkotásokat. Ezekben egyaránt megírhatják a kissé távolabbi múlt (időbeli korlátozás nélkül), jelenkori, vagy a jövő tűzzel, tűzoltásával kapcsolatos történeteiket. A természeti katasztrófákról szóló írásoknak persze ugyanúgy örülnénk. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek / vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb. /

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével - postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy e-mailben juttassák el a múzeum címére. Elérhetőségként lehetőleg e-mail címet és telefonszámot is kérünk!

A múzeum elérhetősége:  

1105 Budapest, Martinovics tér 12., illetve  kok.muzeum@katved.gov.hu

A beküldési határidő: 2017. január 27. / péntek /

A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, a kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk.

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre a fenti e-mail címen, illetve a 06-1 261-35-86-os  telefonon  válaszolunk.                                                               

Vissza