Hírek


Bemutatkozik a XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- És Sportegyesület
2016. november 22. 08:34
2016. november 29-én 17 órakor Filmklub A hagyományőrző szervezet azoknak a bátor embereknek kíván emléket állítani, akik a tűzoltás hőskorában életüket nem kímélve, kezdetleges eszközeikkel küzdöttek az elemek erejével.

A mai modern, szervezett tűzoltóság alapjainak lerakása és 1870-es budapesti megalapítása Gr. Széchenyi Ödön nevéhez fűződik. A hagyományőrzők hitvallásuk szerint, szeretnék megnyitni a társadalom széles rétegei számára a kaput a varázslatos múlt előtt. Fontos feladatuknak tartják a régi tűzoltóeszközök gyűjtését, felújítását, melyeket ezután kiállításokon mutatnak be. Folyamatosan szerveznek nagyszabású, immár nemzetközivé bővült hagyományőrző tűzoltósport rendezvényeket, illetve részt vesznek budapesti és vidéki megmérettetéseken.

Béres Ferenc tű. alezredes, a Magyar Tűzoltó Szövetség Hagyományőrző Bizottságának elnöke, a IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tűzoltó-parancsnoka beszél tevékenységükről, és számos fotó segítségével mutatja be az egyesületet, melynek tagjai - amennyiben az időjárás engedi - interaktív tűzoltási bemutatóval is kedveskednek a Filmklub látogatóinak.

Vissza